Timmer Sealer Technology – Sponsoring

Edwin Straver – Dakar 2019

Ervaring Dakar 2018 en 2019

2019
De editie van Dakar 2019 vond deze keer plaats in alleen Peru met de start op 6 januari en de finish op 17 januari in Lima. Ook dit jaar was mijn doel uiteraard finishen, maar ook hoopte ik op een verbetering van mijn eindklassering ten opzichte van vorig jaar. Dat is gelukt, en hoe… Ik kwam als winnaar van het Motul by Original klassement (beter bekend als het kistrijders-klassement) over de finish!
Het verloop van de rally ging goed; gecontroleerd gereden en relatief weinig risico’s genomen. Zorgen dat je geen ongelukken maakt en de motor heel houden, dat is waar het om draait in deze rally.
Doordat de Dakar rally dit jaar alleen in Peru verreden werd hadden we geen ‘oneindige’ verbindingsroutes, waardoor je over het algemeen redelijk op tijd in het bivak kon zijn. Toch was er voldoende uitdaging en de wisselende omstandigheden maakten het weer een zware rally. Uitgestrekte duinen, oneindige zandvlaktes, fantastische delen over het strand en diverse rots- en grindpaden. Daarnaast niet te vergeten de vele delen fesh fesh; verraderlijk poederachtig zand waar je diep in zakt en niet weet wat daaronder zit, zoals bijvoorbeeld kuilen en/of stenen. Een keer heb ik een beste smak gemaakt in de fesh fesh, waarbij alleen de helft van het stuur van mijn motor nog zichtbaar was en de rest van de motor ‘begraven’ lag. Al met al weer een fantastische race, waarvan ik iedere dag genoten heb!

2018
Deelname aan Dakar 2018 was de meest fantastische ervaring ooit! De lange routes met zeer afwisselende ondergronden (zand, steen, modder, etc.) en wisselende omstandigheden (hitte, kou, stof, regen, etc.) waren een bijzondere uitdaging. Het mooiste vond ik de dagelijks wisselende omstandigheden en het niet weten wat je die dag weer te wachten staat! De spanning om de omstandigheden aan te gaan en of je de dag weer goed doorkomt. Het doel voor 2018 was finishen en daar lag de focus dan ook op. Het was ook een uitdaging om me niet te laten verleiden meer risico’s te nemen, het fanatieke zit in me en jezelf afremmen om op zeker je doel te gaan behalen was soms best lastig.
Het minst leuke van deze rally waren de zeer lange verbindingsroutes die dagelijks afgelegd moesten worden. Ik heb totaal zo’n 9000 km afgelegd, waarvan circa 4000 km verbindingsroute. De verbindingsroutes waren over het algemeen na de ‘special stages’, waardoor je dus best vermoeid bent, en dan is het lastig om nog honderden kilometers geconcentreerd te blijven rijden. Zeker omdat je dan niet meer hoeft te focussen op het wedstrijdelement, maar alleen openbare (asfalt)wegen hoeft te volgen met minimaal navigeren.

https://edwinstraver.nl/deelname-edwin-straver-aan-dakar-2018/